MENU engineering
Tweak de kaart tot deze optimaal rendabel is!
Je bent elke dag druk in de weer met personeel en de werkprocessen in de keuken. Binnenkort moet er weer een nieuwe kaart uit komen. Hoe zorg je dat je makkelijk en snel te weten komt hoe gerechten hebben gepresteerd? En als ze onderpresteren, hoe kun je dit bijsturen? Of is het beter het gerecht van de kaart te halen? Waarom tevreden zijn met een brutowinstmarge van 72% als uit de cijfers blijkt dat 84% ook mogelijk was geweest? In deze training leer je het allemaal, maar krijg je ook een handig digitaal engineeringstool. Hiermee kun je de kaart (en alle toekomstige kaarten), en dus ook de winst, optimaliseren. En dat bij alle toekomstige kaarten die je gaat ontwikkelen!
Voor wie? Ambitieuze kok | sous chef | chef kok | ondernemer | bedrijfsleider | restaurant manager | sommelier
Hoe dan? Leer in 2 dagdelen de basis over de kost- en verkoopprijs, de brutowinstmarge en alles van belang omtrent Btw. Daarna gaan we dieper in op de prestaties van gerechten en/ of dranken. We gaan de prestaties analyseren en we trekken de juiste conclusies. Hierbij komen ook begrippen kijken als sales en verkooptechnieken. Je krijgt concrete tips & het handige menu-engineeringsprogramma zodat je het op de zaak kunt gebruiken.
Optioneel lesmateriaal Verwen jezelf en koop het informerende digitale boekje dat je kunt bewaren als handig naslagwerk.
Wat krijg ik? Een certificaat, concrete tips & het handige engineering-tool